[hardcore] NOMAD-bg, 17-19.jun.2005.

dominator///kosmoplovci dominator at kosmoplovci.net
Thu May 19 11:52:33 EDT 2005


[ http://nomad.kosmoplovci.net ]

NOMAD-bg 
17-19.06.2005.
Dom Kulture Studentski Grad
Bulevar AVNOJ-a 179, Novi Beograd
11000 Beograd, Srbija i Crna Gora


u v o d:
Za razliku od svih dosadasnjih NOMAD dogadjaja, NOMAD-bg nece biti samo koncertna noc sa predavanjima, vec trodnevni dogadjaj sa stalnim projekcijama, radionicama, koncertima i izlozbenim prostorom.

NOMAD-bg ce ujediniti iskustva prikupljenja kroz mnogobrojne dogadjaje i projekte organizovane od strane grupa KOSMOPLOVCI, CORROSION i STRIPER. Dogadjaji kao sto su SFEF, SCENE STRIKE, UPDATE, DIGITAL BUBBLEBATH, DIGITAL ALCHEMY i mnogobrojni koncerti elektronske muzike organizovani pod okriljem STUDIOSOUND, FLOATINGJOINT i CORROSION MUSIC projekata, kao i prethodni NOMAD dogadjaji sada ce postati gradivni elementi za najveci i najrelevantniji NOMAD organizovan do sad - stavljajuci KREATIVNI RAD u fokus radije nego SCENU iz kog je rad potekao.

Za razliku od bilo kog prethodnog pokusaja, NOMAD-bg ce pokusati da zblizi DEMOSCENU, ART SCENU, MUZICKU SCENU i STRIP SCENU u korist svih.


k o n s t r u k c i j a:
Obzirom da smo 5 puta do sada organizovali SCENE STRIKE demo party, odlucili smo da to iskustvo iskoristimo kao primarno jezgro za NOMAD-bg , bazirano na njegovoj jednostavnosti i efikasnosti. Objasnjeno na jednostavan nacin, to znaci:

01: lokacija
organizuje se prostor koji moze da pruzi infrastrukturu za neki broj kompjutera u trajanju od 48 sati u kontinuitetu. u slucaju NOMAD-bg , ovo mesto ce biti u Domu Kulture Studentski Grad (DKSG) koji se nalazi u okviru Studenstkog Grada, najveceg studentskog kampusa u Beogradu. NOMAD-bg pocinje u Petak, 17tog maja u 12:00 i zavrsava se u Nedelju, 19tog maja, kasno u noc sto pruza oko 60 sati za nas dogadjaj.

02: ucesce
javni poziv se upucuje SVIMA zainteresovanima da donesu svoj kompjuter i ucestvuju u kompjuterskim radionicama u realnom vremenu da nas kontaktiraju na vreme i rezervisu mesto za svoju masinu. ovo je vazno obzirom da prostor moze da primi ogranicen broj kompjutera i potrebno je da se ucesce potvrdi pre pocinjanja dogadjaja. krajnji rok za prijavu je 10. Jun i molimo da nas kontaktirate sto je pre moguce, obzirom da je prostor veoma ogranicen i zelimo da obezbedimo da je sve postavljeno na vreme. Ulaz je BESPLATAN za sve, organizatori su takodje i ucesnici i bice prisutni sa svojim masinama na dogadjaju, tako da ocekujte opustenu atmosferu i tajming. ako zelite da naucite vise o ritualima demoscene i barem se delimicno pripremite za ono sto vas ocekuje, preporucujemo da posetite neke ili sve od sledecih sajtova: POUET.NET, SCENE.ORG, SLENGPUNG.COM. i naravno, audiovizuelni material na nomad websajtu je tu za vas da se informisete o NOMAD-ovoj tacki gledista u odnosu na tematiku.

03: prostori
zgrada koja ce se koristiti za NOMAD-bg ce pruziti: kompjutersku radionicu (poznatu i kao glavni party place) gde ce ucesnici moci da komuniciraju i razmenjuju misli i mudrosti skoro 3 puna dana zaredom, nakon kojih ce zavrseni radovi biti prikazani ucesnicima i gostima zarad javne procene, prostor za projekcije gde ce se prikazivati razne filmske, video i demo projekcije kako ucesnicima tako i gostima. u zavisnosti od vremenskih prilika, prostor za projekcije mogao bi biti postavljen van zgrade, u zgodnom kvadratnom prostoru pored glavne sale, koncertna sala u kojoj ce se odvijati razni pokusaji stvaranja muzike. ova lokacija se moze koristiti i za projekcije u slucaju da je to nemoguce uciniti u glavnoj sali ili napolje, izlozbeni prostor u kome ce inicijalno biti postavljena tematska izlozba u organizaciji kosmoplovaca, no izlozba ce se tokom dogadjaja dopunjavati u zavisnosti od rezultata strip radionice.

04: smestaj
ako vam je potreban jeftino mesto za spavanje, a ne volite da spavate pod stolom, Studentski Grad nudi sobe za 10 evra po danu, ali ove sobe moraju se rezervisati do 31.og maja. Ako vam je budget jos nizi, a i dalje zelite da dodjete, mozete probati da nas kontaktirate direktno pa da probamo da smislimo neko resenje. na zalost nismo u mogucnosti da placamo troskove prevoza, tako da jedino mozemo da probamo da vam pomognemo sa smestajem.

05: finalna rec
vecina stvari koja ce uciniti NOMAD-bg legendarnim nece biti precizno planirana i najverovatnije nece biti ni snimljena, tako da jos jednom savetujemo svima koji su ikad ozbiljno razmisljali ili probali da stvore nesto u saradnji sa masinom da ozbiljno razmotre mogucnost dolaska na nomad, i to najbolje SA kompjuterom, jer ce NOMAD, kao i bilo koji SCENE STRIKE ili bilo koji drugi dogadjaj u organizaciji kosmoplovaca biti mnogo vise od susreta kompjuterskih zaludjenika - bice to intenzivno okupljanje veterana i juniora kompjuterske demoscene, filma, elektronske muzike i stripa, nestrpljivih da razmene informacije i susretnu druge interesantne ljude. svakome ko se usudi da dodje, NOMAD-bg ce pruziti jedinstveno iskustvo muzike, filma, demoa i video projekcija, kompjuterskih i strip radionica - nudeci 60 intenzivnih sati uvida u nevidljivu revoluciju koja se dogadja ovog momenta.

06: raspored
pocetak, petak, 17.jun.2005.
-------------------------------
08:00
radionica.

10:00
osvezenje.

11:00
koktel.

12:00
nastavak radionice.

18:00
projekcije eliminisanih autorskih radova i javna prozivka.

20:00
otvaranje izlozbe masina koje su koristili kosmoplovci do sad.

21:00
naucno obrazovni program:
javno isceljivanje strujom vladimira vukovica seljaka. dezurni medicinsko psiholoski: lazar bodroza. ultrazvuk: kosmoplovci novi.

22:00
koncert ozbiljne muzike.
opticki dogadjaji.

00:00
seminar o novim momentima.

00:01
razmena iskustava.

01:00
filmski program.

03:00
ponovni obilazak izlozbe.

03:30
vezbe.

04:00
letnja zora svice.

05:00
pesnicka jutrenja.

06:00
kolektivno pevanje.

07:00
izlet u studentski grad.

08:00
radionica 2.

10:00
nabavka.

11:00
razmena informacija.

15:00
kvarcovanje.

18:00
prijem.

19:00
kontakt.

19:15
crtani filmovi.

20:15
animirani filmovi.

21:15
kompjuterske animacije.

22:00
koncert i film.

01:00
demo party.

02:00
intro.

03:00
rasprava o singularitetu.

03:15
ponovni obilazak izlozbe.

04:00
nocni program.

05:00
pesnicka jutrenja.

06:00
savetovaliste.

06:05
vakuum.

07:15
crtani film.

08:00
radionica 4 (dvocas).

09:30
ruski.

10:15
matematika (dvocas).

11:45
prepodnevne aktivnosti.

12:00
sahovski turnir.

20:00
izbor najlepsih demoa.

22:00
tonska proba.

23:00
koncert za pamcenje.

00:00
ponocni koncert.

01:00
poslednji koncert.

02:00
snimak koncerta.

03:00
kako se snimao koncert. razgovor sa publikom.

04:00
poslednji pozdrav.

06:00
zadnji trzaj.
------------------------------- 


k o n t a k t:
zvanicnici nomada mogu se kontaktirati na jednoj ili svim od sledecih email adresa:
dominator at kosmoplovci.net
kosmoplovci at kosmoplovci.net
studiostrip at kosmoplovci.net
studiosound at kosmoplovci.net
nomad at kosmoplovci.net

zvanicnici nomada su clanovi grupe kosmoplovci:
http://www.kosmoplovci.net 

zvanicni nomad website nalazi se na:
http://nomad.kosmoplovci.net


>> www.kosmoplovci.net 




************************************************************************


This message has been scanned by Symantec Mail Security for SMTP


************************************************************************


More information about the hardcore mailing list